Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht

Zie ginds komt de stoomboot!

Het zal ongetwijfeld niemand ontgaan zijn, maar de Sint is weer in het land. Op 12 november was het feestelijke moment weer daar, de jaarlijkse intocht! Na 14 jaar was dit de laatste keer dat Sinterklaas door de Roggebotsluis kon varen en daar  staan we graag even bij stil.

De Sint heeft een druk programma. Zo vaart hij in korte tijd van Spanje naar onder andere Kampen en Elburg, waarbij hij elk jaar langs het Roggebotcomplex komt.  Al 14 jaar lang opent de brugbediende, vanuit zijn brugwachtershuisje, de brug zodat de boot van Sinterklaas kan passeren. De boot van de goedheilig man was één van de laatste boten hoger dan 7 meter waar de brugbediende de brug voor open heeft gedaan. In de periode van 15 november tot 1 april kunnen schepen hoger dan 7 meter tijdelijk niet passeren.

In de nieuwe situatie, vanaf 1 april, is dit wel weer mogelijk maar wordt de brug op afstand bediend. ‘’Het was een bijzonder moment om nog één keer onder de oude brug en door de Roggebotsluis te varen’’ zei Sint-Nicolaas, ‘’We zullen er voor zorgen dat de brugbediende vanaf volgend jaar evengoed weer een lekkere chocoladeletter krijgt!’’

IJsseldelta programma Zie ginds komt de stoomboot!